Any ideas?

Talk about anything bike related.
Post Reply
User avatar
Marco
Reactions:
Posts: 143
Joined: 30 Mar 2015, 12:26
Any ideas?

Post by Marco » 09 Apr 2017, 20:52

Went to start the bike the other day, it started the reeves jumped up and down while on choke so I revd it a couple of times to see what would happen and the bike died then wouldn't start, swapped the tank (and fuel pump) and throttle bodies checked plugs only thing I haven't done is the ht leads but can they just stop like that? 03-04 zx6r

User avatar
Northern Biker
Reactions:
Posts: 73
Joined: 27 Feb 2017, 19:25
Location: Merseyside
Re: Any ideas?

Post by Northern Biker » 10 Apr 2017, 02:48

Check the basics first, spark and fuel.
Try starting it then whip the plugs out and see if they are wet.
Can you hear the fuel pump?
Then check if there is a spark at the plugs.
Edit - just seen you checked plugs, were they wet?

User avatar
Marco
Reactions:
Posts: 143
Joined: 30 Mar 2015, 12:26
Re: Any ideas?

Post by Marco » 10 Apr 2017, 21:04

One was in no4 like but only a little on the threads. I have checked the plugs but haven't done a spark test yet

User avatar
Northern Biker
Reactions:
Posts: 73
Joined: 27 Feb 2017, 19:25
Location: Merseyside
Re: Any ideas?

Post by Northern Biker » 10 Apr 2017, 21:29

Check if you have a spark mate, if you do take air filter off and try firing some easy start in it while you crank it over.
If it tries to fire then you have a fuel problem.

User avatar
Marco
Reactions:
Posts: 143
Joined: 30 Mar 2015, 12:26
Any ideas?

Post by Marco » 11 Apr 2017, 00:31

It did try to fire tho. It started and ran bad like I hadn't put the choke on then died which is why I don't think it's the spark plugs. When you first try it she coughs a little then just spins over so I'm thinking weak spark now as i have swapped the fuel pump and throttle bodies over so I don't think it's fuel the only thing I haven't changed yet is the leads

User avatar
rumpoldstilskin
VIP
Reactions:
Posts: 1675
Joined: 31 Mar 2015, 22:31
Re: Any ideas?

Post by rumpoldstilskin » 11 Apr 2017, 18:43

Sounds like an inlet leak

Sent from my D5803 using Tapatalk

User avatar
Stumoores
VIP
Reactions:
Posts: 748
Joined: 29 Mar 2015, 21:46
Re: Any ideas?

Post by Stumoores » 12 Apr 2017, 14:38

Id say its got a fuel issue. These suffer with rusty tanks.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Revving the bollox off it since 1982

User avatar
Topper
VIP
Reactions:
Posts: 214
Joined: 05 Apr 2015, 20:34
Re: Any ideas?

Post by Topper » 14 Apr 2017, 06:12

I havnt got a bloody clue as I only ride the buggers :oops:

but hope you get it sorted ;)
:D Manners cost nowt.......so.....use em!! :D


Post Reply