Cb 500 electric issue

Having a bit of trouble? Maybe we can help.
SMUDGER
VIP
Reactions:
Posts: 1324
Joined: 30 Mar 2015, 14:19
Cb 500 electric issue

Post by SMUDGER » 22 Mar 2016, 06:54

So this has got me stumped using old and new battery fully charged bike cranks over first time, on tic over just over 12 volts showing give some revs over 14 volt showing left over night battery dead disconnect battery fully charged left overnight re connect it starts???
Anyone have any ideas

Sent from my E6853 using Tapatalk

User avatar
lee
Moderator
Reactions:
Posts: 1347
Joined: 12 Mar 2015, 15:18
Re: Cb 500 electric issue

Post by lee » 22 Mar 2016, 07:59

Sounds like the bike is drawing power while standing.
Has it got an alarm?


Sent from my iPhone using Tapatalk

SMUDGER
VIP
Reactions:
Posts: 1324
Joined: 30 Mar 2015, 14:19
Re: Cb 500 electric issue

Post by SMUDGER » 22 Mar 2016, 12:52

lee wrote:Sounds like the bike is drawing power while standing.
Has it got an alarm?


Sent from my iPhone using Tapatalk
No alarm and all standard

Sent from my E6853 using Tapatalk

User avatar
jimmytanko
Reactions:
Posts: 478
Joined: 30 Mar 2015, 10:47
Re: Cb 500 electric issue

Post by jimmytanko » 22 Mar 2016, 14:35

SMUDGER wrote:
lee wrote:Sounds like the bike is drawing power while standing.
Has it got an alarm?


Sent from my iPhone using Tapatalk
No alarm and all standard

Sent from my E6853 using Tapatalk
A smudger bike "all standard" ffs what's wrong with the world!

Sent from my SO-01G using Tapatalk

User avatar
lee
Moderator
Reactions:
Posts: 1347
Joined: 12 Mar 2015, 15:18
Re: Cb 500 electric issue

Post by lee » 22 Mar 2016, 14:48

jimmytanko wrote:
SMUDGER wrote:
lee wrote:Sounds like the bike is drawing power while standing.
Has it got an alarm?


Sent from my iPhone using Tapatalk
No alarm and all standard

Sent from my E6853 using Tapatalk
A smudger bike "all standard" ffs what's wrong with the world!

Sent from my SO-01G using Tapatalk
Its all lies.

Brake levers and grips were deffo aftermarket.....


Sent from my iPhone using Tapatalk

SMUDGER
VIP
Reactions:
Posts: 1324
Joined: 30 Mar 2015, 14:19
Re: Cb 500 electric issue

Post by SMUDGER » 22 Mar 2016, 15:08

lee wrote:
jimmytanko wrote:
SMUDGER wrote: No alarm and all standard

Sent from my E6853 using Tapatalk
A smudger bike "all standard" ffs what's wrong with the world!

Sent from my SO-01G using Tapatalk
Its all lies.

Brake levers and grips were deffo aftermarket.....


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahaha no I Street fighter the bike but didn't like so put back to normal
ImageImage

Sent from my E6853 using Tapatalk
It looks like cb again

User avatar
Stumoores
VIP
Reactions:
Posts: 702
Joined: 29 Mar 2015, 21:46
Re: Cb 500 electric issue

Post by Stumoores » 22 Mar 2016, 17:09

If you've got a meter that measures amps connect it in series at the battery +ve with the ignition off and see how much current flows. If it's above 0.2 amps Start to unplug things (reg/rec clocks, ignition) when you find the component with the drain the current should drop off significantly,
Revving the bollox off it since 1982

SMUDGER
VIP
Reactions:
Posts: 1324
Joined: 30 Mar 2015, 14:19
Re: Cb 500 electric issue

Post by SMUDGER » 08 Apr 2016, 21:52

So the wire removal and new battery didn't solve issue same again after a week fully charged starts straight away left over night first crank if I catch it on revs it starts if I dint catch on first crank over refuses to start and feels like fooled battery further inspection old battery 4a 50cca new battery 4.2a 50cc

Omfg smudger u knob that's like starting a truck with a car battery so new 8a 175cca battery will be orderef

Sent from my E6853 using Tapatalk

User avatar
Dave
Moderator
Reactions:
Posts: 1356
Joined: 12 Mar 2015, 15:51
Re: Cb 500 electric issue

Post by Dave » 09 Apr 2016, 06:58

Have you not sold this yet smudge ?
:

User avatar
lee
Moderator
Reactions:
Posts: 1347
Joined: 12 Mar 2015, 15:18
Re: Cb 500 electric issue

Post by lee » 09 Apr 2016, 08:33

Doesn't sound anything like the problem in your first post?



Sent from my iPhone using Tapatalk


Post Reply